Reypol jabłka prażone z brzoskwinią

Witajcie.
Dzisiaj będzie kulinarnie:)



skład:



A teraz przepis:
Składniki:
1 l musu jabłkowego 
30 dag okrągłych biszkoptów
2 galaretki pomarańczowe (ja dodałam czerwone truskawkowe)
2 galaretki zielone


Sposób przygotowania: mus jabłkowy zagotuj, wsyp 2 galaretki pomarańczowe (ja dodałam czerwone) i mieszaj chwilę. 



Dno tortownicy (ja użyłam foremkę) średnicy 21cm wyłóż papierem do pieczenia a następnie połóż warstwę biszkoptów. Przykryj częścią musu, połóż następną warstwę biszkoptów i tak do wyczerpania składników.


Schłodź. Zagotuj pół litra wody i rozpuść w niej 2 zielone galaretki i odstaw do przestygnięcia. Schłodzonymi galaretkami zalej ciasto i ponownie odstaw do lodówki. Przed podaniem można udekorować ciasto listkami melisy.


SMACZNEGO:)


10 komentarzy:

  1. Jeju, ale mi narobiłaś smaka ! wygląda obłędnie !

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam,wygląda cudnie- kochana, ale mi smaka narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ej no, musisz takie cosik koniecznie na spotkanie zrobić! przecież to wygląda mega :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skoro tak mówisz to pomyślę o tym;)
      A kiedy kolejne spotkanie? :D

      Usuń
  4. Ja te jabłka to pewnie same bym zjadła :D

    OdpowiedzUsuń

Za każdy komentarz dziękuję- to motywuje mnie do dalszej pracy:)

Komentarze z linkami do blogów nie będą publikowane!!!

Jeśli zaobserwujesz- napisz a na pewno zrobię to samo:)