Czy produkty bezglutenowe mogą być smaczne?? czyli coś o zdrowej żywności - INCOLA

Witajcie.
Tak jak obiecałam jakiś czas temu zapraszam na post o czymś bardzo zdrowym, tym razem będzie to żywność bezglutenowa.

To jest pierwsza część, niedługo pojawi się jeszcze jedna.

Jakiś czas temu postanowiłam zacząć się zdrowo odżywiać (do tej pory kiepsko mi to wychodzi) i tak sobie przeglądam, przeglądam i natrafiłam na ofertę sklepu http://incola.com.pl/ . Przejrzałam i stwierdziłam "czemu nie spróbować", tym bardziej że oferta jest dość ciekawa i znajdują się w niej różne produkty, również słodkości, smakołyki, mąki itp.
Ja zdecydowałam się na przekąski itp- na początek myślę, że to dobry wybór, bo po co mi np mąka kasztanowa skoro nie wiedziałabym co z niej zrobić:P

Ale do rzeczy.. dzisiaj przedstawię Wam 3 produkty:
1. Chrupaki




Jeśli kochasz pizzę, możesz śmiało wrzucić je do torby i delektować się ich lekkością i ulubionym smakiem o każdej porze dnia.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, margaryna organiczna (organiczne tłuszcz, organiczny olej słonecznikowy, woda, sól morska, emulgator (lecytyna słonecznikowa) regulator kwasowości (organiczny koncentrat z soku z cytryny)), płatki ziemniaczane, sól, przyprawy (<2%)
Ilość netto:
60 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.


Moja opinia:
Chrupaki to coś jakby wafelki.. cieniutkie o smaku pizzy (lubię przekąski o tym smaku). Gdy je odpowiednio przechowujemy są bardzo chrupkie, chrupiące, pyszne i co najważniejsze zdrowe:) nie tak jak np chrupki o takim smaku. Co do przechowywania to oczywiście nie można dopuścić do tego, by "poczuły" wilgoć.
Mnie i mojemu W.  chrupaki bardzo przypadły do gustu i na pewno znowu je kupię:)





2. Amelki czekoladowe.
Fantastycznie czekoladowe doznania w postaci okrągłych mocno chrupiących ciasteczek.
Składniki:
Skrobia (kukurydziana), mąka ryżowa, cukier, margaryna (nieuwodornione tłuszcze palmowe i kokosowe, woda, emulgator (mono - i diglicerydy kwasow tluszczowych), sól)), modyfikowana skrobia kukurydziana, czekolada 7,3% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe), jaja, mleko w proszku, drożdże, sól, substancje spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu), emulgator (mono - i diglicerydy kwasów tłuszczowych).
Ilość netto:
125g (2szt x 62,5g)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.


Moja opinia:
Pyszne, kruche, chrupiące ciasteczka z dodatkiem czekolady. Fantastycznie smakują np do kawy lub herbaty, świetnie pasują na przekąskę dla całej rodziny, lub po prostu gdy mamy ochotę na coś słodkiego:) Słodkie a jednocześnie zdrowe, czegóż chcieć więcej? :)
te ciasteczka na pewno zagoszczą u mnie jeszcze nie raz:)


3. I coś na mniej słodko.
Mini Grissini
Kruche paluszki z rozmarynem- idealny dodatek do lekkich sałatek warzywnych , przystawek lub jako przekąska w ciągu dnia.
Składniki:
Skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), margaryna (nieuwodornione tłuszcze palmowe i kokosowe, woda, emulgator (mono - i diglicerydy kwasow tluszczowych), sól)), modyfikowana skrobia kukurydziana, jaja, dekstroza, mleko w proszku, mąka ryżowa, emulgator (lecytyna słonecznikowa), sól, cukier, rozmaryn (1%), substancja zagęszczajaca (guma guar), substancje spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu), aromaty
Ilość netto:
125g (2szt x 62,5g)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.


Moja opinia:
W opakowaniu kartonowym znajdują się 2 opakowania paluszków- każde zamknięte hermetycznie. Fajne kruche paluszki z dodatkiem ziół (rozmarynu konkretnie), zioła są fajnie wyczuwalne co ja bardzo lubię (lubię wszelakie zioła zarówno w potrawach, przekąskach jak również i do picia). Ja osobiście spożywałam je jako przekąska (bardzo lubię wszelkiego rodzaju przekąski) ale tak jak wspomniałam wyżej można je także używać do przygotowania różnych potraw (to już dla bardziej wtajemniczonych kulinarnie- niestety ja do nich nie należę). 



9 komentarzy:

  1. Chętnie spróbowałabym tych chrupaków... :)) Wyglądają jak te pikantne wafle :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajne, zdrowe i smaczne przekąski. Właśnie piję herbatkę i chętnie bym sobie przegryzła Amelki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie wyglądają. Nie wiedziałbym na co się zdecydować :D Ja oprócz zdrowego odżywiania to powinienem mniej jeść najpierw :P Ale takie przekąski to chętnie bym wziął do pracy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja nie dość, że zdrowiej to bardziej regularnie..raz nie jem, raz mało, innym razem dużo i do tego te różne godziny

      Usuń
  4. Raczej nie zwracam na to czy spożywane przeze mnie produkty zawierają gluten czy też nie.

    OdpowiedzUsuń
  5. a ja zaczęłam dbać o siebie i zwracam uwagę na gluten:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdrowe przekąski to podstawa.

    OdpowiedzUsuń

Za każdy komentarz dziękuję- to motywuje mnie do dalszej pracy:)

Komentarze z linkami do blogów nie będą publikowane!!!

Jeśli zaobserwujesz- napisz a na pewno zrobię to samo:)