Luks Pomada -konfitura Czarny Bez- współpraca prekursorki.pl

Witajcie:)

dzisiaj recenzja konfitury Czarny Bez firmy Luks Pomada, którą otrzymałam  do testów dzięki uprzejmości portalu prekursorki.pl w ramach współpracy :)




Od producenta:
Jej smak jest wyzwaniem - wytrawny, wyrafinowany, nietypowy. To 'black label' wśród konfitur.

Ta receptura jest najbardziej tradycyjna wśród wszystkich konfitur Luks Pomada, pochodzi z wyszukanej w antykwariacie książki kucharskiej z 20-lecia międzywojennego. Nasz ekologiczny czarny bez jest smażony przez 48 godzin z krótkimi przerwami, w niższej temperaturze, tak aby utrzymać delikatny smak i aromat owoców oraz ich wartości odżywcze.

Smak konfitury jest bogaty, pełen wędzonych nut, w głębi można wyczuć rajskie jabłka i imbir. W pierwszym odczuciu bardzo delikatny, ale po chwili pojawia się dymny charakter zrównoważony owocowo - miodowymi nutami

 Luks Pomada - konfitura czarny bez 200 g 


Konfiturę kupisz na stronie producenta czyli tutaj --------> LUKS POMADA   <----------

Moja opinia:

Konfitura bardzo smaczna, jeśli użyje się jej w większej ilości ma lekko wyczuwalną goryczkę ale mimo to i tak jest smaczna. W konfiturze znajdują się małe pesteczki z owoców, ale nie przeszkadzają one w jedzeniu. Wspaniale nadaje się jako dodatek np do naleśników (ja tak używałam oraz też część z andrutami :D ).


Opinia może krótka ale jak najbardziej polecam, jeśli ktoś lubi tego typu produkty!! :) 


18 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. :) ja u siebie w sklepach nie znalazłam ale zawsze można zamówić ;)

      Usuń
  2. Ja osobiście nie jadam konfitur :P No chyba, że z naleśnikami to już ewentualnie :P A ten czarny bez dobry? ;) Nigdy nie jadłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mm to musi być smaczna współpraca :D

    OdpowiedzUsuń
  4. gratuluję współpracy, moja mama kiedyś robiła sok z czarnego bzu. jest zdroy na przeziębienie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. niestety nie miałam okazji spróbować jeszcze... ale wiem, że podobno bardzo dobrze działa :)
      koleżanka z mamą robią chyba coś takiego... może kiedyś wezmę przepis i spróbuję zrobić;)

      Usuń

Za każdy komentarz dziękuję- to motywuje mnie do dalszej pracy:)

Komentarze z linkami do blogów nie będą publikowane!!!

Jeśli zaobserwujesz- napisz a na pewno zrobię to samo:)