Witajcie Kochani:)
Dzisiaj recenzja oleju rzepakowego, który otrzymałam dzięki uprzejmości i współpracy z firmą Zielony Nurt.
Olej Rzepakowy
Tłoczony na zimno olej rzepakowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion oraz odmian polskiego rzepaku o wysokiej zawartości NNKT , witamin A, E, D3 oraz K. Jego charakterystyczny smak oraz intensywny żółty kolor nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Nadaje się zarówno do surówek, sałatek jak i do smażenia. Olej rzepakowy nie zmienia swoich właściwości podczas smażenia, dlatego jest doskonałym olejem do przygotowywania potraw w wysokich temperaturach. Potrawy smażone na tym oleju nie chłoną tak dużej ilości oleju jak w przypadku potraw przygotowywanych na tradycyjnym oleju do smażenia.
Olej rzepakowy nazywany jest oliwą północy ze względu na prawie identyczny skład biochemiczny jak oliwa z oliwek oraz walory zdrowotne. Między innymi reguluje przemianę materii, zapobiega miażdżycy oraz obniża poziom złego cholesterolu, a podnosi poziom dobrego.
Olej ten wspomaga także wchłanianie witamin, wystarczy do tego celu nawet niewielka ilość oleju, aby usprawnić ich przyswajanie przez organizm.
Bez dodatków i konserwantów produkt w 100% naturalny z polskich upraw.
Kraj pochodzenia Polska
Olej rzepakowy jest doskonałą opcją do smażenia, ponieważ jest odporny na wyższą temperaturę. Olej rzepakowy charakteryzuje się pozytywnym stosunkiem kwasów Omega 3 do 6. Jest oczywiście bardzo zdrowy a potrawy na nim przyrządzane smaczniejsze. Dobry zarówno do smażenia, jak i do sałatek:)
Polecam:)
Także polecamy Moniko.
OdpowiedzUsuńolej rzepakowy- taki dobry, a tak niedoceniany :)
OdpowiedzUsuńOd lat u mnie w kuchni najczęściej używany olej to właśnie rzepakowy :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie bardzo ciekawie napisane. Czekam na więcej.
OdpowiedzUsuń